Trouwplechtigheden in openlucht

Meneer de Burgemeester,

Door de coronacrisis hebben ontzettend veel koppels sinds maart 2020 hun trouwplannen aan de kant moeten schuiven. Ondertussen zijn we een jaar verder en zijn grootse trouwplechtigheden nog steeds verboden.

Trouwen mag enkel in het gezelschap van maximum 15 aanwezigen, en niet alle gemeentehuizen kunnen dergelijke plechtigheden aanbieden. Bovendien zien sommige koppels en gasten dit gewoonweg niet zitten door het samenkomen in een besloten ruimte.

Daarom is trouwen in openlucht een optie. In tal van gemeenten is dit sinds kort ook mogelijk. Zelfs huwen in een markante en/of romantische plaats wordt in sommige gemeenten aangeboden Nu de coronamaatregelen de burger aanzetten om ons meer buiten te begeven, promoten we dat idee ook door het huwelijk in open lucht te laten voltrekken door de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Steeds meer koppels kiezen bewust om geen religieuze huwelijksplechtigheid te houden, dus wint het burgerlijk huwelijk ook aan symbolisch belang.  In dat licht is het ook opportuun om als burgerlijke stand maximaal klantgericht te werken en aanstaande echtgenoten de optie te bieden om op een andere plaats dan het gemeentehuis te trouwen.

Om die reden stel ik u de volgende vragen :

  • Kan er onderzocht worden welke alternatieve en/of openlucht locaties zouden kunnen fungeren als trouwlocatie? ;
  • Kan men de modaliteiten waarbinnen dit georganiseerd kan worden uitwerken? 
Gelet op het dossier "Interpellatie - "Trouwplechtigheden in openlucht"", ingeschreven op de agenda van de Gemeenteraad op verzoek van Mevr. Carla DEJONGHE en Dhr. Tanguy VERHEYEN, gemeenteraadsleden ;

En savoir plus sur Tanguy Verheyen - Conseiller communal MR à Woluwe-Saint-Pierre

Abonnez-vous pour poursuivre la lecture et avoir accès à l’ensemble des archives.

Continue reading